team


Yvonne Rock

Yvonne Rock har startat och byggt upp ett antal teatrar och kulturverksamheter i Sverige, däribland Västanå teater och Judiska Teatern. Yvonne har haft en mängd förtroendeuppdrag inom det kulturpolitiska området både nationellt och regionalt t.ex. som samordnare för Mångkulturåret. Även styrelseuppdrag för bl a Framtidens kultur och Tempo dokumentärfestival.
Dessutom ledande befattningar i verksamheter vilket skapat breda nätverk bland konstnärer, producenter, institutioner, politik både i Sverige och resten av världen.
    Yvonne är medgrundare till TYP Kuturkapital.

Pratik Vithlani

Pratik Vithlani har arbetat både med riskkapital och management konsulting inom näringslivet och mot kultursektorn, och därutöver engagerats i biståndsrelaterade projekt.
    Genom åren har Pratik arbetat med två olika riskkapitalbolag där han varit analytiker och investment manager.
    Som konsult och affärsutvecklare har Pratik erfarenhet från Exportrådet i USA samt olika konstellationer i Sverige.
    Pratik är medgrundare till TYP Kulturkapital.

Lena Uhlander

Lena Uhlander är producent och kommunikatör med lång erfarenhet från scenkonstområdet. Lena har arbetat med både teater, samtida dans och opera. Fokus har legat på den samtida dansen bl.a. på Moderna Dansteatern och som producent för flera svenska koreografer som Dorte Olesen, Björn Elisson och Helena Franzén.
    Lena har de senaste fem åren drivit produktionsbolaget Scenit Produktion med uppdrag för bl.a institutioner, det fria kulturlivet och ett stort antal konstnärer.
Lena är medarbetare på TYP Kulturkapital sedan våren 2016.

Tomas Bokstad

Tomas Bokstad har som producent arbetat med storskaliga nationella och internationella projekt inom de flesta konstformer. Tomas har ofta utgått från konstnärlig idé och därefter metodiskt möjliggjort projekt som har inbegripit konstnärer, institutioner, myndigheter, akademi och publik bl.a. på Intercult.
    Dessa erfarenheter ledde till att Tomas arbetat på Regeringskansliet både på Kulturdepartementet och Statsrådsberedningen med fokus på EU, mångfald och internationalisering.
    Tomas är medgrundare till TYP Kulturkapital.

FOTO: Håkan Jelk

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!